Изграждане и развитие на ЦВП „Наследство БГ“Creation and development of “Heritage BG” Centre of Excellence

Награждаване на участници във визуалната викторина „Познавате ли съкровищата на България?“

  • Начало
  • Новини
  • Награждаване на участници във визуалната викторина „Познавате ли съкровищата на България?“
24 май

На 24 май 2020 г. в двора на Ректората на СУ „Св. Климент Охридски“ се проведе церемония по награждаване на участници във визуалната викторина „Познавате ли съкровищата на България?“.

Церемонията беше излъчвана онлайн в реално време, като на фейсбук страницата (https://www.facebook.com/nasledstvo.bg/)  на проект BG05M2OP001-1.001-0001 „Изграждане и развитие на център за върхови постижения „Наследство БГ“ (ОП НОИР) можете да видите видео-запис от събитието.

Във викторината с отговори на въпроси участваха десетки. Победителите бяха избрани чрез жребии сред подалите във фейсбук страницата на проекта верни отговори на всички 12 въпроса.

Спечелилите награди са:

Тодорка Корентова
Антон Костадинов
Искрен Ангелов
Росица Иванова
Лидия Младенова Деспотова
Таня Драганова

Победителите във визуалната викторина получават ваучер за книги на стойност 120 лв. Наградите са осигурени с финансовата подкрепа на Ротари куб София, Фондация „Св. Св. Кирил и Методий“, издателство „Колибри“.

Бяха връчени и наградите на две читалища, победители в ежегодния конкурс на платформа АГОРА, с която ЦВП си сътрудничи. Това са:

  • Народно читалище „Петър Парчевич – 1927“, с. Асеново (за възстановяване на зимните карнавални игри „Цурки в Асеново“ като част от традициите на банатските българи по време на „Фършанги – Заговезни“).
  • Народно читалище „Св. Св. Кирил и Методий – 1914 г.“, гр. Баня (за съхраняване и предаване на уникалното музикално-танцово фолклорно богатство на гр. Баня „Багри, звуци и ритми в пролетната обредност на гр. Баня).

Наградите за двете читалища бяха осигурени от Университетско издателство „Св. Климент Охридски“ с любезното съдействие на неговия директор проф. Валери Стефанов.

Logo

About Us


Contact Us