Изграждане и развитие на ЦВП „Наследство БГ“Creation and development of “Heritage BG” Centre of Excellence

Дискусионен клуб Terra Култура и ЦВП „Наследство БГ“ представят

  • Начало
  • Новини
  • Дискусионен клуб Terra Култура и ЦВП „Наследство БГ“ представят

Автентичност в риск – бутафория или наследство?

Опазването на културното и историческото наследство на България като част от световното и европейско богатство застава в центъра на дискусията за автентичността в риск.

Доколко архитектите и инженерите имат правото и професионалната възможност да оставят на поколенията наследство, а не бутафория? Какви са подходите, критериите и иновациите за опазването му? Има ли място за креативност и гарантира ли се автентично наследство чрез законодателство? Какво ни дават 3D възстановките? Към кого е насочена новата магистърска програма „Опазване на културното наследство“ в УАСГ и какво ще реши обучението на специализирани кадри?

В четвъртата и заключителна от поредицата майски дискусии в ефира на програма „Христо Ботев“ участват: гл. ас. д-р арх. Емилия Кълева, доц. д-р инж. Лъчезар Хрисчев, гл. ас. д-р инж. Гергана Антова – от Университета по архитектура, строителство и геодезия, както и гл. ас. д-р арх. Димитрина Попова от Института за изследване на изкуствата при БАН.

Terra Култура на 30 май, понеделник, от 10 до 11 часа – директно излъчване от зала „Проф. архитект Храбър Попов“ в Университета по архитектура, строителство и геодезия- УАСГ.

Слушайте по БНР, програма „Христо Ботев“.

Logo

About Us


Contact Us